Aanvraag certificaten & predicaten

Als uw paard in aanmerking komt voor een van de volgende certificaten of predicaten kunt u het volgende doen: Het paardenpaspoort met een bijlage met aanvraag voor het certificaat of predicaat van uw paard voorzien van naam en levensnummer. Dit alles opsturen naar het Stamboekkantoor.

Om in aanmerking te komen voor het predicaat:

  • Model paard: 1ste premie paard van 3 jr. of ouder, onderworpen aan een trek-,men-, zadel- of fjordsportproef met als resultaat minimum een B-certificaat of L-dressuur + B-springen Fjordsport.
  • Sterpaard: 1ste klasse modelpaard met een A-certificaat verrichtingsproef of LL-dressuur + B-springen Fjordsport.
  • Prestatie paard: A-certificaat bij de trek- of menproef en een A-certificaat bij dezadel- of sportproef ongeacht primering op exterieur.
  • Keurmerrie: op grond van het aantal nakomelingen wat aangeeft dat dit een goede vruchtbare fokmerrie is.
  • Preferente merrie: op grond van nakomelingen die hebben voldaan aan de eis “Model”, wat aangeeft dat dit een goede verervende fokmerrie is.
  • Elite merrie: op grond van de reeds behaalde predicaten van Model-Ster-Prestatie-Keur- en Preferente merrie.
  • Keurhengst:  op grond van het aantal nakomelingen wat aangeeft dat dit een goede vruchtbare dekhengst is.
  • Preferente hengst: op grond van nakomelingen welke hebben voldaan aan de eis “Model”, wat aangeeft dat dit een goed verervende dekhengst is.
  • Elite hengst: op grond van de reeds behaalde predicaten van Model-Ster-Prestatie-Keur- en Preferente hengst.

De aanvraag voor het Model & Sterpaard (merries & ruinen) predicaat dient te geschieden door inzending van het paardenpaspoort en door betaling van € 15,- per certificaat.

De aanvraag voor predicaat Keur en Preferente merrie dient te geschieden door inzending van het paardenpaspoort en door betaling van € 25,- per certificaat.

De aanvraag voor Prestatieschap voor merries, ruinen en hengsten dient te geschieden door inzending van het paardenpaspoort en door betaling van € 25,- per certificaat.

De aanvraag voor Keur & Preferente hengst dient te geschieden door inzending van het paardenpaspoort en door betaling van € 50,- per certificaat.

Het “Elite-certificaat”  is voor merries en hengsten gratis.

U ontvangt enige tijd later het paardenpaspoort terug en  het certificaat wordt op de eerst volgende keuring aan u uitgereikt.

Op dit certificaat staan gegevens van het betreffende predicaat vermeld. Vertrouwend u hiermee van dienst te zijn, door het vermelden van dit prachtige resultaat met uw paard.