Skip to main content

Op 6 juli vond de exterieurkeuring van FSAD Oost plaats op het terrein van de Lunaruiters in Lunteren. Het was voor het eerst dat dit evenement op deze locatie werd georganiseerd, en de twee fijne binnenrijbanen zorgden ervoor dat het weer geen invloed had op de keuringen. De gezellige en gemoedelijke sfeer maakte de dag tot een groot succes.

De dag begon met de hengstveulens, waarbij Vinnli van FjorYou de eerste plaats behaalde met een score van 35, gevolgd door Valentijn met 34 punten. Bij de merrieveulens straalde Venna met een score van 35,5, op de voet gevolgd door Visenya van Stal Vilaro met 35 punten. Venna werd bekroond als veulenkampioen.

In de categorie van de 2-jarige merries schitterde Tøriena Onder de Linde HS met een mooie score van 37. De 4- tot 7-jarige merries werden gedomineerd door Oriena met een indrukwekkende score van 38, gevolgd door Olivia met 37 punten.

Bij de oudere merries, van 8 jaar en ouder, blonk Preben van de Fjordenfarm uit met de hoogste score van de dag, 38,5. Kjeme volgde haar op de voet met een score van 38. 

De jonge ruinen werden vertegenwoordigd door Thunder, die met een score van 37 als kampioen ruinen werd gekroond.

De modelruinen Mainio behaalde deze dag tevens het diploma M Mennen en werd tot Bestgereden Fjord bekroond. In de categorie modelmerries ging Hennie met de hoogste eer strijken, dankzij haar indrukwekkende score van 38,5, gevolgd door Yra met 37,5.

Voor het dagkampioenschap ging de voorkeur van de jury uiteindelijk uit naar Preben van de Fjordenfarm, een schitterende prestatie. Hennie werd benoemd tot reserve dagkampioen. Dit was een geweldige prestatie voor Marissa Orsel, aangezien beide paarden haar eigendom zijn.

Het evenement in Lunteren was een groot succes, vol met prachtige momenten en uitstekende prestaties van de Fjordenpaarden. De nieuwe locatie van de Lunaruiters bleek een uitstekende keuze, waardoor deelnemers en toeschouwers volop konden genieten van deze bijzondere dag.

 

Foto: Eveline Klein Fotografie