Skip to main content

Het was een prachtige dag op de Zeeuwse Dag van het Paard, die dit jaar op een nieuw terrein in Heinkenszand, Zeeland werd georganiseerd. Het evenement trok vele paardenliefhebbers die kwamen genieten van de schoonheid van de Fjordenpaarden tijdens de exterieurkeuring.

De keuring begon met de hengstveulens, waarbij Viktor met een score van 36,5 als eerste werd bekroond. Bij de merrieveulens blonk Viona uit met een score van 37,5.

In de categorie van de 2-jarige merries werd Tylja als beste beoordeeld met een score van 36. De 4- tot 7-jarige merries werden vertegenwoordigd door Rasa, die met een score van 37,5 de eerste plaats veroverde, gevolgd door Najila met 36 punten.

De oudere merries, van 8 jaar en ouder, lieten hun gratie zien met Halida aan de top met een score van 37,5. Lygna volgde haar met 37 punten en Misty de la Haye eindigde met een score van 34.

Bij de 3-jarige en oudere ruinen was Gunnar het onbetwiste hoogtepunt van de dag met een indrukwekkende score van 38,5. Indra en Ralfar behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats met scores van 36,5 en 34,5.

Kjellar schitterde in de categorie modelruinen met een score van 37. Het was dan ook geen verrassing dat Gunnar werd gekroond tot kampioen ruinen en tevens de dagkampioen werd, erkend als het meest complete paard van de keuring. Halida kreeg de titel van reserve dagkampioen, geprezen om haar krachtige stap.

Tot slot werd Lygna bekroond als het best getoilletteerde paard van de dag, waarmee ze nog een extra onderscheiding aan haar lijst van prestaties toevoegde.

Het evenement in Heinkenszand was een succes en een viering van de prachtige Fjordenpaarden, die hun schoonheid aan het publiek toonden op deze zonovergoten dag.